Your support unlocks Africa’s abundant resources for her most vulnerable people.

Isabels nye begynnelse

Denne høytiden appellerer vi til deg om å mate et barn i et år - for å gi en ny begynnelse til et barn akkurat som Isabel.

På denne tiden i fjor fortalte vi historien om en ung jente som ble tvunget til å flykte fra hjemmet sitt og livet hun kjente, fordi voldsomme og voldelige angripere herjet landsbyen hennes.

Kun med de eiendelene de stod og gikk i, søkte Isabel og hennes bestemor tilflukt i en av de mange flyktningeleirene der ForAfrika bistår. Der oppholdt hundretusenvis av uskyldige mennesker seg for å begynne på nytt – for det meste kvinner og barn hvis tidligere liv og kjære var blitt slaktet i konflikten.

En modig og mild sjel fortalte oss hvordan de ofte hadde sultet mens bestemoren hennes slet med å få endene til å møtes. Vi vet at for mange barn i Afrika betyr fattigdommen at de må oppgi det livet og fremtiden som skole og utdanning kan tilby dem, og heller må finne arbeid og påta seg omsorgsoppgaver.

Men Isabels historie har blitt annerledes. Èn person, akkurat som deg, bestemte seg for å gi Isabel en skål med mat på skolen, hver dag. Det forandret fremtiden for henne.

Da vi møtte henne første gang, var det tydelig hvordan Isabel klamret seg til sikkerheten og håpet hun fant på den lokale skolen, til tross for de skremmende omstendighetene. Hun fortalte oss at måltidene ForAfrika ga, var de eneste hun kunne være sikker på å få den dagen.

Ett år har gått siden sist vi snakket med henne, og til vår glede går Isabel det siste året på skolen - hun har ikke måttet slutte for å finne arbeid. Fordi hun får mat på skolen, har hun vært trygg.

«Jeg drømmer fortsatt om å bli lege eller rektor en dag, fordi jeg liker å hjelpe andre mennesker. Jeg vil gjøre min bestemor stolt, sier hun med et smil.

Isabel legger til at hun kjenner mange barn som til å begynne med ikke gikk på skolen, men som begynte å gå for å få måltider, og nå dedikerer de seg til utdanningen.

Historien hennes fremhever at barn som får mat på skolen har større sannsynlighet å fortsette skolegangen! Den forteller i tillegg at DITT bidrag teller og betyr en ny begynnelse og håp om en fremtid for et barn.

90 % av Afrikas barn er sultne eller underernærte. Det er historier som Isabels som motiverer ForAfrika til å forfølge vårt oppdrag med all vår kraft. På grunn av folk som deg ga vi i 2021 over titalls millioner skolemåltider til barn i Afrika. Med ditt og andres bidrag kan vi fortsette, og gjøre enda mer.

Denne høytiden appellerer vi til deg om å gi mat til et barn i et år - for å gi en ny begynnelse til et barn som Isabel.

Visste du at en gave på 950,- kr vil gjøre nettopp det! Det er bare 80 kr per måned.

Se for deg et Afrika hvor alle barn har mat og mulighet til å gå på skole, til å lære, leke og drømme om en fremtid. Vi har en visjon om et slikt Afrika. Det at du velger å bidra, skaper en utvikling med store ringvirkninger for andre.

Utfyllende informasjon

Isabel er et av mange barn som har vært ofre for pågående vold i de nordligste delene av Cabo Delgado-provinsen. Selv om området er rikt på gassreserver, er de som bor der svært fattige og drar ikke nytte av rikdommen. Dette har skapt spenning og ført til at noen opprørsgrupper har utført vold mot uskyldige familier. I følge World Food Programme, som ForAfrika har samarbeidet med, har mer enn 735 000 mennesker blitt fordrevet i det som er i ferd med å bli en av "verdens raskest voksende flyktningekriser" og en "sultkrisesituasjon".

Uskyldige mennesker har mistet sine hjem, sitt levebrød, sine avlinger og dyr. Mange har også mistet familiemedlemmer.

Noen har vært så heldige å finne tilflukt i internt fordrevnes leire (gjenbosettingsleirer). ForAfrika har vært på stedet og gitt nødhjelp i form av husly, mat, vann og hygienefasiliteter. Isabel går på en skole i vertssamfunnet der ForAfrika tilbyr måltider.

TOP