Your support unlocks Africa’s abundant resources for her most vulnerable people.

Du kan gi mat til et barn!

Ved å gi 950 kr kan du gi mat til et barn i Afrika i et helt år. Det er bare 80 kr per måned!

Se ForAfrikas video om skolemating

Ved inngangen til et nytt år har vi anledning til å vurdere prioriteringene våre - til å la det nye året få en større og dypere mening. Ikke noe kan gi denne meningen bedre enn å gjøre noe godt for andre. 90% av Afrikas barn er sultne eller underernærte. Ved blant annet å gi disse barna et daglig, næringsrikt måltid på skolen er vi med på å forandre situasjonen, og det kan du også.

Gi et digitalt kort

Gi et digitalt kort til noen med en personlig hilsen! La dem se hva gaven de får, utgjør for et barn.

Gi mat til et barn

Dette betyr mye mer enn bare mat. Her kan dere se hvilken betydning skolematingen får for barn som lever i fattige land i Afrika:

01. Utdannelse

Det at barna får mat på skolen, gjør at familiene fortsetter å sende dem dit for å få undervisning. Det reduserer den økonomiske byrden for familien.

02. Ernæring

De fleste barna får ikke bra nok mat hjemme. De berikede skolemåltidene er satt sammen for å dekke disse behovene og forbedre mikroernæringen hos barna.

03. En framtid

Et daglig skolemåltid betyr bedre fysisk og psykisk utvikling. Dette fører til økt produktivitet og intellektuelt oppegående voksne i framtiden.

04. En barndom

Barn som ikke får mat på skolen, blir ofte tvunget til å avslutte skolegangen for å finne jobb så familien kan ha mat på bordet. Et daglig skolemåltid gjør at de kan være på skolen og lære og leke slik barn bør gjøre.

05. Velvære

De barna som kommer fra hjem med lav matsikkerhet, kan få redusert plager som magesmerter og hodepine ved å få et måltid på skolen.

Forestill deg et Afrika der alle barn har nok mat og kan gå på skolen for å lære, leke og drømme om en framtid. Vi har en visjon om et slikt Afrika. Vi tror at det krever mennesker som deg, som velger å ta affære, for å realisere visjonen.

Les om hva et skolemåltid gjorde for Isabel

TOP